Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De juiste kredietverzekeringIn élke branche

Is een kredietverzekering rendabel in uw branche? Wij leggen het u kort uit.

Kredietverzekering branche

Een kredietverzekering is een onmisbaar onderdeel binnen het debiteurenbeheer. Een kredietverzekering is in vrijwel elke B2B branche geschikt, aangezien bedrijven op krediet leveren aan andere bedrijven. Wat houdt het voor uw organisatie in als u producten en/of diensten heeft geleverd maar betaling van uw afnemer wegen insolventie of vermoedelijke insolventie uitblijft? In die situatie maakt u kosten terwijl de gerealiseerde omzet niet wordt behaald. Het werkkapitaal komt hierdoor in het gedrang en de financiële continuïteit kan hierdoor in het gedrang komen.

Een kredietverzekering is een belangrijk onderdeel binnen het debiteurenbeheer. Een kredietverzekering is een kleine investering dat zekerheid, bescherming en up-to-date informatie biedt. Met het afsluiten van een kredietverzekering is uw organisatie er zeker van dat de producten en diensten die op krediet worden geleverd daadwerkelijk betaald worden.

Wat doet een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een ondersteunend onderdeel binnen het debiteurenbeheer. Het belangrijkste onderdeel van een kredietverzekering is de uitbetaling bij wanbetaling. Als uw organisatie diensten en producten heeft geleverd maar de afnemer kan wegens insolventie de openstaande facturen voor deze producten of diensten niet betalen, dan zal dit - zonder een kredietverzekering - als debiteurenverliezen worden ingeboekt. Bij het afsluiten van een kredietverzekering heeft u de zekerheid dat de gerealiseerde omzet daadwerkelijk wordt behaald.

Naast de uitbetaling biedt een kredietverzekering nog twee belangrijke onderdelen. Deze onderdelen kunnen in de polis worden opgenomen. Een kredietwaardigheidscheck is één van deze twee onderdelen. De kredietwaardigheidscheck is een controle van de kredietverzekeraar op uw bestaande en nieuwe debiteuren. De debiteuren worden op hun financiële gezondheid gecontroleerd. Met deze up-to-date informatie kunt u het betaalbeleid versoepelen om zo een concurrentievoordeel te behalen.

Het derde onderdeel is het incassostelsel. Wanneer een betaling uitblijft, dan gaat de incasso-afdeling van de kredietverzekeraar kosteloos voor u aan de slag om de openstaande vorderingen te incasseren. Als het de incasso-afdeling niet lukt, dan wordt de schade uitgekeerd door de kredietverzekeraar.

Is een kredietverzekering in uw branche geschikt?

Een kredietverzekering is geschikt wanneer u op krediet levert. Is de winstmarge in uw branche laag of zijn er veel externe risicofactoren? Dan is het afsluiten van een kredietverzekering altijd raadzaam. De premiehoogte van een kredietverzekering ligt doorgaans tussen 0,075% en 0,35%. 

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over een kredietverzekering? Of wilt u graag gratis en vrijblijvend advies? Neem dan via het contactformulier contact met ons op. In een persoonlijk adviesgesprek kunnen wij toelichten wat een kredietverzekering voor uw organisatie kan betekenen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Wij hebben ervaring inVerschillende branches

Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van kredietverzekeringen zijn wij úw onafhankelijke en deskundige partner met kennis en ervaring in diverse branches.

Door onze jarenlange ervaring bent u gegarandeerd van een deskundige en gespecialiseerde partner met verstand van zaken. Wij kennen alle ins en outs binnen de branches en kunnen hierdoor een op maat gemaakte kredietverzekering leveren.

Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!