Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De juiste exportkredietverzekeringBij élke type export.

Wilt u weten wat een exportkredietverzekering voor de (export)groei van uw onderneming kan betekenen?

Exportkredietverzekering

Het afsluiten van een exportkredietverzekering is hét instrument om handelsrisico's af te dekken. U wilt, zeker wanneer u gaat exporteren, alle handelsrisico's beperken. Levert u producten of diensten aan het buitenland en vindt u het betalingsrisico te groot? Beperkt uw bank wegens eventuele risico's de kredietruimte? Betaalovereenkomsten worden vastgelegd in een contract, maar hoe worden deze betaalovereenkomsten waargemaakt? Hoe goed kent u de debiteur in het buitenland? De juiste kredietverzekering is dé oplossing en is daarom onmisbaar binnen export. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 45% van de Nederlandse exporteurs voor een exportkredietverzekering kiest.

Uit een onderzoek uit 2010 is gebleken dat elke euro dat gegenereerd wordt uit verzekerde export ruim tweeënhalve euro aan totale export oplevert. Zo kan een organisatie door een kredietverzekering de stap zetten om te exporteren, terwijl zij deze stap zonder exportkredietverzekering niet zouden durven te zetten. Daarbij kan de importeur én de exporteur zich bewijzen als betrouwbare leverancier en betaler. De juiste exportkredietverzekering is de eerste stap binnen gedegen export.

Risico's afdekken met een exportkredietverzekering

Een kredietverzekering kan per klant, omzet en land afgesloten worden. Bij een exportkredietverzekering dekt de kredietverzekering de export van uw bedrijf. Aan de levering van producten en diensten zijn altijd risico's verbonden. Dit geldt met name wanneer een bedrijf of organisatie zijn producten of diensten in het buitenland wilt aanbieden. Het is immers zeer aannemelijk dat de buitenlandse afnemer, door diverse redenen, de openstaande facturen niet meer kan betalen. Voor het risico van non-betaling kan het bedrijf zich met een exportkredietverzekering indekken. Wanneer de buitenlandse afnemer haar rekening niet kan betalen, wordt de financiële schade vergoed door de kredietverzekeraar.

Betere financieringsvoorwaarden

Een exportkredietverzekering biedt naast een dekking van het risico voor non-betaling meerdere voordelen. Zo verstrekt een bank eerder krediet wanneer alle risico's afgedekt zijn. Een kredietverzekering biedt zowel u als uw bank meer zekerheid. Dit vertaalt zich in betere kredietmogelijkheden.

Daarbij biedt een kredietverzekering deskundigheid en kennis. Hoe zeker kunt u van de kredietwaardigheid van de debiteur overzee zijn? Een exportkredietverzekering brengt de nodige kennis, deskundigheid en software. Zo biedt een kredietverzekering u de mogelijkheid om de kredietwaardigheid van de debiteur te 'checken'.

Zelfs met Letter of Credit raadzaam

Het kan alsnog voorkomen dat de factuur niet betaald wordt. Denk hierbij aan fabricagerisico. Een exportkredietverzekering is zelfs met Letter of Credit raadzaam. Zo biedt de kredietverzekering dan de volledige zekerheid tegen ieder soort wanbetaling.

Handelsrisico té groot?

Export is goed voor Nederland, zo is de Nederlandse export goed voor 32%. van het bruto binnenlands product (bbp). Particulieren kredietverzekeraars kunnen echter niet altijd een exportkredietverzekering verstrekken, denk hierbij aan een kredietverzekering waarbij het risico té groot is of de periode té lang is. Maar om de Nederlandse bedrijven een helpende hand te bieden, verstrekt de Nederlandse overheid een exportkredietverzekering ingeval waar u niet bij een particulieren kredietverzekeraar terecht kunt. De exportkredietverzekering is opgezet samen met de Nederlandse overheid en Atradius Dutch State Business. Neem met contact op met De Kredietverzekeraars indien het risico voor een particulieren kredietverzekering té groot is. Wij helpen u graag met deze exportkredietverzekering verder!

Neem contact op met De KredietVerzekeraars

De KredietVerzekeraars heeft met ruim 40 jaar ervaring in kredietverzekeringen het grotendeels exportkredietverzekeringen verstrekt. Wij zijn daarom een deskundige en betrouwbare partij, inzake exportkredietverzekeringen.

Wilt u graag diensten of producten leveren aan het buitenland en twijfelt u nog door de eventuele handelsrisico's? In een persoonlijk adviesgesprek bieden wij u graag een strategie en vertellen wij u graag meer over de juiste exportkredietverzekering. Neem nu contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!