Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De juiste kredietverzekering internationaalVoor úw organisatie

Wilt u weten wat deze voor uw organisatie kan betekenen?

Kredietverzekering internationaal

Hoe goed kent u de opdrachtgevers overzee? Worden de betaalovereenkomsten die in het contract zijn vastgesteld wel waargemaakt? Wanneer u gaat exporteren wilt u dat de handelsrisico's zoveel mogelijk beperken. Het afsluiten van een kredietverzekering internationaal zorgt ervoor dat de handelsrisico's worden ingedekt.

Uit onderzoek blijkt dat 45% van alle Nederlandse exporteurs voor een kredietverzekering kiezen. De kredietverzekering internationaal trekt bedrijven over de streep om de stap te zetten om de producten te exporteren. Zo blijkt dat uit elke euro die voortvloeit uit verzekerde export ruim tweeënhalve euro aan totale export oplevert. De kredietverzekering is hét instrument om handelsrisico's te beperken, maar ook om duurzame relaties op te bouwen. Zo kan de exporteur én de importeur zich als een betrouwbaar opdrachtgever en betaler bewijzen. Om deze redenen is een kredietverzekering internationaal onmisbaar en onvervangbaar voor export.

Wat is een kredietverzekering internationaal?

Een kredietverzekering is een verzekering die is ingericht voor bedrijven die op krediet leveren. Met het leveren op krediet zijn de risico's van wanbetaling altijd aanwezig. De kredietverzekering internationaal kan per klant, omzet en land worden afgesloten. Met het afsluiten van een kredietverzekering worden deze risico's ingedekt. De kans is immers aanwezig dat de opdrachtgever overzee wegens insolventie de openstaande vorderingen niet meer kan voldoen. De kredietverzekering internationaal biedt de dekking dat wanneer de openstaande vorderingen niet meer voldaan kunnen worden de financiële schade die hieruit ontstaat uitgekeerd wordt door de kredietverzekeraar. De verzekering kost slechts een fractie van de transactie of omzet, maar biedt de volledige dekking tegen de handelsrisico's.

Wat zijn de voordelen?

Naast de dekking dat een kredietverzekering internationaal biedt, zijn er nog diverse andere voordelen kredietverzekering die voor uw organisatie toepasbaar kunnen zijn. Hieronder worden de grootste voordelen voor u op een rij gezet:

Kennis en kunde: de kredietverzekeraar heeft er baat bij om zo min mogelijk uit te keren. Om hier samen met uw organisatie voor te kunnen zorgen, kunt u gebruik maken van de kennis en kunde van de kredietverzekeraar waarmee u de kredietverzekering hebt afgesloten. Zo zijn er enkele grote kredietverzekeraars die al bijna 100 jaar bestaan en ervaring hebben opgedaan in diverse branches en markten. Bovendien beschikken zij over een gigantische database waar informatie is opgenomen over bedrijven, branches en markten. Deze up-to-date kredietinformatie is bij het afsluiten van een kredietverzekering tot uw beschikking.

Kredietwaardigheidscheck: de database wordt overigens ook gebruikt voor de kredietwaardigheidscheck. Zowel uw bestaande als de nieuwe opdrachtgevers overzee kunnen op hun kredietwaardigheid worden gecontroleerd. Uw organisatie kan hierop anticiperen door het betaalbeleid aan te passen om zo een concurrentievoordeel te behalen.

Meer krediet: banken verstrekken eerder krediet aan organisaties die een kredietverzekering hebben afgesloten. Door de beperking van risico's zijn de banken eerder geneigd om krediet te verstrekken.

Zelfs met letter of credit aan te raden

De periode tussen de overeenkomst en de levering of voltooiing wordt ook wel fabricagerisico genoemd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u met het afsluiten van de overeenkomst van start gaat en diverse grondstoffen in gaat kopen om zo de order te kunnen voldoen. Maar wat als uw opdrachtgever vóór de levering failliet gaat? Zelfs bij een Letter of Credit is het dus raadzaam om een kredietverzekering internationaal af te sluiten.

Wilt u graag meer weten?

Met ruim 50 jaar ervaring weet De Kredietverzekeraars precies waarnaar wij moeten kijken om zo de beste kredietverzekering internationaal voor uw organisatie te kunnen vinden. Wij vergelijken het aanbod van de kredietverzekeraars om zo de beste offerte voor u te kunnen bieden. Het is altijd beter om een kredietverzekering via een tussenpersoon af te sluiten. Dit komt omdat wanneer wij een offerte aanvragen bij de kredietverzekeraars, de kredietverzekeraars weten dat er meerdere concurrenten met hen meebieden. Zij zullen daarom een zo scherp mogelijke offerte aanbieden. Een kredietverzekering afsluiten via ons verzekert dus de beste prijs. 

Wilt u graag meer weten over een kredietverzekering internationaal en wilt u graag weten wat de kredietverzekering kosten zijn? Neem nu contact met ons op: in een compleet gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij u graag meer over de juiste kredietverzekering internationaal voor uw organisatie.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!