Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Waarom voor uw organisatie?Een goede kredietverzekering

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

De Nederlandse economie groeit, maar toch gaan er elke dag 10 bedrijven failliet. Deze bedrijven kunnen grote debiteuren van u zijn. Wat zijn de financiële gevolgen als één van uw grotere debiteuren failliet gaat? Kunt u zich een grote onbetaalde factuur of zelfs facturen permitteren? En wat als uw bedrijf en het debiteurennetwerk groeit? Weet u van elke debiteur hoe kredietwaardig het bedrijf is?

Voor veel bedrijven zijn deze vragen onbeantwoord. Voor andere bedrijven zijn deze vragen beantwoord, maar desondanks kunnen zij voor verrassingen komen te staan. Hoe kan uw organisatie deze vragen beantwoorden, zodat financiële verrassingen voorkomen kunnen worden?

Een kredietverzekering beantwoordt deze bovenstaande vragen. Bestaande debiteuren kunnen met zekerheid beleverd worden en de groei van het debiteurennetwerk kan op verantwoorde en zekere wijze ingericht worden. De financiële stroom van uw organisatie wordt met een kredietverzekering geborgd. Wilt u weten waarom een kredietverzekering afsluiten raadzaam is? Dat leggen wij op deze pagina uitgebreid uit. 

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering die u per transactie, debiteur, land of voor uw gehele omzet kunt afsluiten. Een kredietverzekering biedt dekking tegen wanbetaling wegens insolventie of vermoedelijke insolventie van uw afnemers. Bij wanbetaling gaat het incassobedrijf zonder kosten te werk om zo de openstaande facturen alsnog te kunnen vorderen. De incassokosten vallen namelijk onder de dekking van de verzekering, mits dit in de polis is opgenomen. Het incassobedrijf probeert door middel van heldere en duidelijke communicatie, met oog voor de duurzame klantrelatie, de openstaande factuur of facturen te vorderen.

Maar een incassobedrijf kan in bepaalde scenario's, zoals door bijvoorbeeld een faillissement, het openstaande bedrag niet vorderen. Maar wat als het incassobedrijf de openstaande factuur niet meer terug kan vorderen en er géén kredietverzekering afgesloten is? Het bedrag van de openstaande factuur zal in die situatie als debiteurenverlies worden ingeboekt. 

En wat is de uitkomst als het bedrijf wél een kredietverzekering afgesloten heeft? Een kredietverzekering dekt dan het risico van non-betaling. De kredietverzekeraar zal de openstaande facturen uitbetalen, waardoor er géén sprake is van debiteurenverlies. U bent hierdoor verzekerd van een optimale financiële stroom, zelfs ingeval van non-betaling. De liquiditeitspositie wordt hierdoor verhoogd.

De voordelen van een kredietverzekering

Verzekering voor non-betaling: Het grootste voordeel is dat een kredietverzekering bescherming biedt tegen het risico van wanbetaling. Openstaande facturen die door insolventie niet door de debiteuren betaald kunnen worden keert de aanbieder van de kredietverzekering uit, zodat het werkkapitaal niet in het gedrang komt. 

Betere financieringsmogelijkheden: Een tweede voordeel is dat bedrijven kunnen genieten van betere financieringsmogelijkheden. Banken verstrekken sneller krediet wanneer het risico van non-betaling wordt ingedekt.

Op zekere wijze groeien: Een ander voordeel is dat het bedrijf op een verantwoorde, veilige en zekere wijze kan groeien. De kredietwaardigheid van de nieuwe debiteuren wordt in een vroeg stadium door de verzekeraar getoetst. Eventuele financiële zorgen worden ontnomen. Bovendien kan het bedrijf zich hierdoor meer richten op kredietwaardige debiteuren.

Een optimale cashflow: Uitstaande facturen zullen bij een kredietverzekering eerder worden betaald. De kredietverzekeraar zal met een professioneel incassobedrijf uitstaande facturen vorderen. Dit verzekert een optimalisatie van de cashflow, waardoor de liquiditeitspositie verhoogd wordt.

Incasso wordt verzorgd: Het incassostelsel valt onder de dekking van de kredietverzekering. Overbodige kosten worden dus vermeden.

Deskundigheid en expertise: Een laatste voordeel is dat het bedrijf, bij het afsluiten van een kredietverzekering, expertise en deskundigheid in huis haalt. Het doel van de kredietverzekeraar is natuurlijk om zo min mogelijk uit te keren. De verzekeraar zal er dan ook alles aan doen dat u uw omzet behaalt. Het controleren van kredietwaardigheid van bestaande en nieuwe debiteuren is een van deze taken. Een goede integrale samenwerking is hierbij de succesfactor.

Wilt u meer over de voordelen van een kredietverzekering lezen? 

Kredietverzekering voor élk bedrijf

Een aanname van veel bedrijven is dat een kredietverzekering alleen voor de grote bedrijven voordelig is. Daarbij wordt vaak gedacht dat een premie van een kredietverzekering 1% of zelfs hoger is. Van beide scenario's is niets minder waar. Een kredietverzekering kan per transactie, debiteur, land of voor de gehele omzet worden afgesloten. Daarbij zijn de kosten van een kredietverzekering stukken lager dan verwacht. Zo zijn er kredietverzekeringen verkrijgbaar met een premie van 0.035% voor een 100% dekking.

Is een kredietverzekering iets voor uw bedrijf?

Een kredietverzekering kan, zoals boven beschreven, voor elk bedrijf worden afgesloten. Het biedt voor elk bedrijf, branche en markt meerwaarde en een tiental voordelen. Of een kredietverzekering echter voor uw bedrijf een goede stap is hangt af van diverse aspecten, zoals uw bedrijfsvoering, de markt, uw winstmarge en het debiteurennetwerk. De bovenstaande voordelen zijn doorslaggevende redenen waarom grote bedrijven, MKB-bedrijven en kleine bedrijven een kredietverzekering via ons hebben afgesloten.

Wilt u weten wat een kredietverzekering voor uw bedrijf kan betekenen?

Doordat wij bij meerdere partners aangesloten zijn, ons ijzersterk voor onze klanten inzetten en ruim 40 jaar ervaring hebben in kredietverzekeringen kunnen wij de beste kredietverzekering voor uw bedrijf garanderen, waarbij uw bedrijfsvoering in acht wordt genomen. Wij bijten ons in in úw wensen, vergelijken samen met u het aanbod en kiezen samen met u de beste kredietverzekering.

Heeft u reeds al een kredietverzekering? Daag ons uit, het onafhankelijk adviseursteam zal voor u een betere kredietverzekering vinden.

Wij leggen in een persoonlijk adviesgesprek graag uit wat een goede kredietverzekering voor uw bedrijf kan betekenen. Het gesprek en de daaropvolgende op maat gemaakte offerte zijn compleet gratis en vrijblijvend.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!