Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

FactoringIs het geschikt voor uw organisatie?

Wat kan factoring voor uw organisatie betekenen? Lees het op deze informatieve pagina.

Factoring

Factoring is een begrip dat vaak in een adem genoemd wordt met debiteurenbeheer en credit management. Het is echter niet altijd duidelijk wat factoring inhoudt, wat de voordelen zijn én wat het voor úw organisatie kan betekenen. Graag leggen wij op deze pagina uit wat factoring inhoudt en wat een factoringmaatschappij uitvoert én of de financieringsvorm een interessante optie voor úw organisatie kan zijn.

Openstaand debiteurensaldo en een hoge (Days Sales Outstanding) is geld (gerealiseerde omzet) dat vast zit bij de opdrachtgevers. De DSO geeft een indicatie van de gemiddelde duur dat facturen worden betaald, nadat een product of dienst wordt geleverd. Een hoge DSO en openstaand debiteurensaldo wordt vaak als een feit gezien. Bij factoring worden openstaande vorderingen betaald en wordt de DSO en het openstaande debiteurensaldo verlaagd. Met een vinger aan de pols houdt de factormaatschapij de debiteurenportefeuille nauw in de gaten. Het is immers voor beide partijen belangrijk dat de debiteurensaldo goed in de gaten wordt gehouden.

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsvorm die een organisatie tegen vergoeding kan gebruiken. De financieringsvorm zorgt ervoor dat de openstaande facturen direct worden uitbetaald door de factormaatschappij. Lange betalingstermijnen van de debiteuren en het wachten op uw gerealiseerde omzet is verleden tijd. De openstaande vorderingen die vast zitten bij uw debiteuren worden direct uitbetaald. De factormaatschappij neemt de incasso van deze openstaande vorderingen op zich. Dit resulteert in financiële speelruimte of werkkapitaal dat de organisatie kan benutten om het concurrentievoordeel te vergroten.

Bovendien is het mogelijk dat de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer gedeeltelijk of volledig uit handen neemt. Uw werknemers hoeven zich dan niet meer te bekommeren over het incasseren van openstaande vorderingen. Zij kunnen zich volledig focussen op de nieuwe kansen die voortvloeien uit factoring.

Wat zijn factoringmaatschappijen?

Factoringmaatschappijen zijn de maatschappijen die het krediet verstrekken en het debiteurenbeheer uit handen nemen. Als onafhankelijke tussenpersoon is De Kredietverzekeraars aangesloten bij verschillende factormaatschappijen om zo de beste offerte te kunnen bieden. Wij zijn géén factormaatschappij, wij zijn enkel het tussenpersoon die de weg creëert naar de beste offerte. Wij weten precies waarnaar wij moeten kijken, waardoor wij voor iedere bedrijfsvoering en organisatie de beste vorm van factoring kunnen vinden. Enkele grote partijen waar wij mee samen werken zijn Rabobank, ING en ABN amro. Heeft u al een overeenkomst afgesloten rechtstreeks bij de factoringmaatschappij? Daag ons dan uit voor een beter aanbod; u bespaart namelijk altijd als u een overeenkomst afsluit via een tussenpersoon.

Hoe ziet de financieringsvorm eruit?

De financiering die verstrekt wordt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoogte van het openstaande debiteurensaldo, het betaalbedrag van de debiteuren en de leeftijd van de openstaande vorderingen. Met een vinger aan de pols heeft de organisatie en de factoringmaatschappij grip op het beheer en oog voor mogelijkheden om te groeien. De grootte van de debiteurenportefeuille en de ruimte van factoring zullen meegroeien met de grootte van de organisatie.

De voordelen van factoring

Hieronder worden de algemene voordelen van factoring op een rij gezet.

  • Door directe uitbetaling van openstaande vorderingen wordt de cashflow geoptimaliseerd en ontstaat er financiële ruimte voor nieuwe kansen.
  • ​Zowel úw organisatie als de factoringmaatschappij hebben er baat bij dat de debiteurenportefeuille groeit. Factoring zorgt ervoor dat u expertise en kennis in huis haalt die u helpt om het beoogde doel te realiseren.
  • Factoring groeit met de organisatie mee; u hoeft niet een nieuwe kredietvorm aan te vragen wanneer u meer geld nodig heeft. Met vinger aan de pols wordt de debiteurenportefeuille continue gepeild waardoor eventuele risico's en beperkingen, maar ook kansen in een vroeg stadium ontdekt worden. Een gezonde cashflow zorgt immers voor financiële ruimte waardoor de financieringsvorm kan groeien.
  • Het risico van wanbetalers wordt aanzienlijk beperkt.
  • Het debiteurenbeheer kan gedeeltelijk of compleet uit handen genomen worden. Er kan hierdoor volledig gericht worden op het ondernemen.

Wat kost factoring?

De kosten van factoring worden bepaald aan de vorm van financiering die wordt verstrekt. Bovendien zijn de bovenbenoemde factoren zoals het betaalgedrag van de debiteuren en de hoogte van het openstaande saldo bepalend voor de kosten van factoring. Tarieven variëren tussen 0,1% tot 1% van de omzet. Wilt u een beter inzicht van de kosten en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen.

Is factoring voor MKB of ZZP geschikt?

Factoring is bij uitstek bijzonder geschikt voor de kleine vormen van ondernemingen. De kleine partijen zoals ZZP-ers of MKB-ers zullen bij een kredietaanvraag naar een bank moeten gaan voor een lening. Bij factoring zzp worden de openstaande vorderingen gefinancierd, waardoor de onderneming direct werkkapitaal heeft om zo te kunnen groeien. Heeft u een MKB of ZZP bedrijf en bent u benieuwd naar de andere voordelen van factoring of wilt u graag weten wat factoring MKB en ZZP voor u kan betekenen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.

Is factoring voor mij geschikt?

Factoring is wegens de vele voordelen de laatste jaren razend populair geworden. Er zijn daarom diverse vormen van factoring bij gekomen, waardoor er voor elke organisatie of onderneming de juiste vorm van factoring bestaat. De combinatie met een kredietverzekering verzekert zelfs dat risico's tot 100% gedekt kunnen worden voor slechts een fractie van de omzet of transactie.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!