Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De uitleg vanEen goede kredietverzekering

Wij leggen u graag uit wat een kredietverzekering is en wat de financiële zekerheid voor uw bedrijf kan betekenen.

Wat is een kredietverzekering?

Wat gebeurt er als één van uw grotere debiteuren wegens insolventie niet meer de openstaande facturen kan betalen? Wat houdt dit in voor de financiële gezondheid van uw bedrijf? De markt blijft verrassen, elke ondernemer weet dat. Uit de meest onverwachte hoeken kunnen problemen voortkomen. Als ondernemer wilt u de financiële stroom van uw organisatie zoveel mogelijk indekken, mits dit niet té duur wordt. Niet alle problemen kunnen voorkomen worden. Maar op een duurzame manier opgelost worden? Dat kan zeker.

Een kredietverzekering is een verzekering die per transactie, debiteur of de gehele omzet kan gelden. De verzekering zorgt ervoor dat de organisatie de uitstaande facturen van die order(s) of debiteur(en) hoe dan ook uitbetaald krijgt.

Wat houdt een kredietverzekering in?

Een kredietverzekering is een ondersteunend onderdeel van het debiteurenbeheer. Om die reden wordt een kredietverzekering ook wel 'debiteurenverzekering' genoemd. De verzekering wordt afgesloten om eventuele risico's af te dekken. Het biedt uw organisatie de volledige zekerheid dat u uw facturen uitbetaald krijgt, met name in de worst-case-scenario's. Het kan bij elke organisatie voorkomen dat één grote debiteur plotsklaps failliet verklaard wordt en dat hierdoor de openstaande facturen niet (meer) betaald kunnen worden. Niet alleen zorgt dit voor onzekerheid bij u, de organisatie kan ook in het gedrang komen. 

Een openstaande factuur wordt niet betaald, wat nu?

Bij een niet-betaling van de openstaande factuur of openstaande facturen, gaat het incassobedrijf daadkrachtig te werk. Het incassobedrijf probeert alsnog het openstaande factuur of facturen betaald te krijgen. Dit proces gaat professioneel in werking zonder dat uw debiteuren afgeschrikt worden door een deurwaarder. Goede en heldere communicatie is bij dit proces de succesfactor. De incasso valt onder de dekking van de debiteurenverzekering.

Maar pas wanneer de incasso niet meer lukt, door bijvoorbeeld een faillissement, dan treedt een kredietverzekering pas echt in werking. Waar u normaliter naar uw geld had kunnen fluiten, krijgt u nu het openstaande bedrag door de verzekeraar uitgekeerd. U bent met een kredietverzekering verzekerd voor de financiële schade die wegens wanbetaling ontstaat. De financiële continuïteit wordt verzekerd en uw cashflow blijft gewaarborgd.

Wanneer kredietverzekering nodig? 

Veel organisaties denken dat een kredietverzekering alleen interessant is voor de grote bedrijven. Maar de omvang van het bedrijf doet totaal niet ter zaken. Zo kunt u een transactiepolis, debiteurpolis of een omzetpolis  afsluiten. Maatwerk is bij het afsluiten van een zakelijke kredietverzekering dé integrale factor. Bovendien wordt vooralsnog gedacht dat de kostprijs van een kredietverzekering 1% of zelfs 2% van de omzet bedraagt. Niets is minder waar, de premie kost slechts een fractie van de omzet. 

De kredietverzekering controleert allereerst de kredietwaardigheid van een debiteur. Het bedrijf kan op de kredietwaardigheidscheck anticiperen en soepelere betaalcondities vaststellen om zo een concurrentievoordeel te creëren. Of juist, indien nodig, kort op de betaalcondities zitten. Hierdoor heeft het bedrijf grip op de actuele stand van zaken, maar ook op eventuele ontwikkelingen, zoals de kredietwaardigheid van nieuwe debiteuren. Wilt u meer lezen over de voordelen van een kredietverzekering?

Daarbij biedt een kredietverzekering een incassostelsel aan dat volledig onder de dekking van de verzekering valt. Als de betaling van debiteuren uitblijft, dan zal de incasso-afdeling van de kredietverzekeraar de openstaande betalingen alsnog proberen te vorderen. Wanneer dit niet lukt, dan zal het laatste onderdeel van de kredietverzekering van kracht gaan. Zo biedt een kredietverzekering dekking en wordt het bedrijf verzekerd voor eventuele financiële schade dat veroorzaakt wordt door wanbetalingen van debiteuren.

Is een kredietverzekering interessant voor mij?

Hieronder wordt een scenario uit de praktijk getoond van een bedrijf dat, voordat hij een klant van De KredietVerzekeraars werd, géén kredietverzekering afgesloten had:

Het bedrijf in kwestie had een vrij grote debiteur waarmee al enkele jaren een vruchtbare relatie opgebouwd was. Van wanbetalingen was géén sprake, betalingen werden vooralsnog voorspoedig uitgevoerd.

Uit het niets bleek de debiteur in kwestie failliet verklaard te zijn. De openstaande facturen van totaal €35.631,- konden niet betaald of teruggeëist worden.

Het bedrijf moest met een winstmarge van 20% ruim 178.000,- extra omzet behalen om het verlies terug te kunnen verdienen. Met de huidige kredietverzekering prijzen had de polis nog geen €5000,- gekost.  

Wilt u weten waarom u een kredietverzekering zou moeten afsluiten? Lees dan 'waarom kredietverzekering afsluiten'.

Wilt u meer weten?

Veel bedrijven worden pas klant bij ons wanneer zij al zo'n scenario meegemaakt hebben. Hoewel zij op de goede weg zitten door met ons in contact te komen, is het belangrijk dat deze scenario's vermeden worden. Wij willen én kunnen elk bedrijf een op maat gemaakte kredietverzekering bieden, waardoor wij een optimale cashflow voor uw bedrijf kunnen garanderen.

Wilt u weten wat een kredietverzekering én De Kredietverzekeraars voor u kan betekenen, en wilt u graag een kredietverzekering afsluiten? Wij lichten het graag persoonlijk in een GRATIS en vrijblijvend gesprek toe. Neem hier contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Vragen

We helpen u graag verder

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Formulier

Vul ons contactformulier in!

Gratis en vrijblijvend gesprek
Ontvang binnen 24 uur de beste offerte
Kies uw kredietverzekering
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!