Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De waarde vanEen goede kredietverzekering

Wilt u weten of een kredietverzekering voor uw onderneming geschikt is?

Kredietverzekering wel of niet?

''Een kredietverzekering wel of niet?'' is een vraag die vele organisaties zich gesteld hebben. De online zoektocht naar informatie over een kredietverzekering is daarmee ook begonnen. De zekerheid van een kredietverzekering en de up-to-date informatie van een kredietverzekeraar zijn belangrijke motieven voor het afsluiten van een kredietverzekering. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over de voordelen van een kredietverzekering zodat u zelf kunt bepalen of u een kredietverzekering wel of niet af wilt sluiten.

Een kredietverzekering is voor veel organisaties een onmisbare factor. De verzekering biedt zekerheid door ervoor te zorgen dat wanneer uw opdrachtgevers u in de steek laten, het geld alsnog over de brug komt. Het werk of product is immer geleverd, de omzet is gerealiseerd, het is dan ook van groot belang dat u de gerealiseerde omzet daadwerkelijk behaalt.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een ondersteunend onderdeel van het debiteurenbeheer. De verzekeringssoort wordt daarom ook wel een 'debiteurenverzekering' genoemd. Een kredietverzekering biedt zekerheid door het risico van wanbetalingen te dekken. De kredietverzekering keert de openstaande vorderingen uit wanneer een debiteur bijvoorbeeld wegens insolventie de openstaande facturen niet meer kan voldoen.

Een kredietverzekering heeft naast de mogelijkheid tot uitkering meerdere onderdelen onder zijn boog. De kredietwaardigheidscheck en incasso kunnen ook onder de polis vallen. Een kredietwaardigheidscheck is een controle van de kredietwaardigheid van uw bestaande of nieuwe debiteuren. Deze wordt uitgevoerd door de kredietverzekeraar. De kredietverzekeringsmaatschappijen beschikken over een gigantische database waarin vaak meer dan 60 miljoen bedrijven zijn opgenomen. De kredietwaardigheidscheck biedt up-to-date informatie die gebruikt kan worden om het betaalbeleid van de debiteuren te versoepelen of juist te versterken. Bij een versoepeling kan er concurrentievoordeel worden behaald waardoor de algemene relatie met de debiteuren worden verbeterd. Het betaalbeleid kan echter ook worden versterkt om zo eventuele risico's van wanbetalingen in te dekken.

Het incasso is het laatste onderdeel van een kredietverzekering. Het incassoproces gaat van start wanneer betaling uitblijft. Openstaande vorderingen worden verhaald waardoor de cashflow optimaal en gezond blijft.

Voordelen kredietverzekering

Hieronder zijn de belangrijkste voordelen op een rij gezet.

  • Verzekering voor non-betaling: bij wanbetaling worden de openstaande facturen door de kredietverzekeraar voldaan.
  • Vermindering van afschrijving op uw debiteuren.
  • Toename financieringsmogelijkheden: doordat u zich tegen de risico's van wanbetaling indekt zullen de banken en investeerders eerder krediet verstrekken.
  • Het incassostelsel: bij wanbetaling gaat het incassostelsel, mits deze onder de polis valt, daadkrachtig te werk.
  • Optimale cashflow: doordat de gerealiseerde omzet wordt behaald en de facturen wegens het professioneel incassoproces doorgaans eerder worden voldaan, kan de cashflow worden geoptimaliseerd.
  • Verhoogd concurrentievoordeel: door middel van de kredietwaardigheidscheck kan betaalbeleid worden versoepeld waardoor er concurrentievoordeel wordt behaald.
  • Beschikking tot up-to-date informatie: de kredietverzekeraars zijn wereldwijd actief en hebben tientallen jaren ervaring in diverse branches en markten. De verzekeraars beschikken over up-to-date informatie die bij het afsluiten van een kredietverzekering optimaal benut kan worden.

Is een kredietverzekering voor uw organisatie geschikt?

Spreekt één of spreken meerdere kredietverzekering voordelen u aan en wilt u weten of u een kredietverzekering wel of niet moet afsluiten? Wilt u weten of een kredietverzekering bij uw organisatie past? In een compleet gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bespreken wij graag de mogelijkheden. Neem nu contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!