Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Wat zijn de voordelenvan vorraadfinanciering?

De Kredietverzekeraars legt u het uit!

Voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering is een zakelijke financiering die u tijdelijk financiële ruimte geeft om te investeren in uw voorraad. Op deze manier kunt u de volgende stap zetten met uw bedrijf en groeien naar de volgende fase.

Wanneer u uw voorraad namelijk uitbreid kunt u een grotere doelgroep van producten of diensten voorzien, waardoor de omzet stijgt. Voorraadfinanciering is alleen mogelijk samen met een debiteurenfinanciering waarbij u de openstaande facturen van uw klanten financiert. Benieuwd naar de mogelijkheden? De Kredietverzekeraars legt u er meer over uit. Of kom langs op ons kantoor!

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerst dient u van te voren te bepalen welk bedrag u nodig heeft voor de investering in uw voorraad. Een voorraadfinanciering bestaat uit een kortlopende kredietlijn. Deze kunnen bedrijven gebruiken om voorraad te kopen die vervolgens weer wordt doorverkocht. De voorraad die gekocht wordt, wordt automatisch in pand gegeven aan de crediteur. Wanneer u de lening niet terug kunt betalen kan de crediteur vervolgens beslag laten leggen op de ingekochte producten tot de schuld is afbetaald. 

Voordelen van voorraadfinanciering

Er zijn een aantal voordelen van voorraadfinanciering: 

  • Voorraadfinanciering kan er voor zorgen dat uw bedrijfscapaciteit wordt opgeschaald en de omzet stijgt. Op deze manier verhoogt u ook uw bedrijfsreputatie. 
  • Voorraadfinanciering is een flexibele financiering die met de hoeveelheid voorraad meebeweegt.
  • Door voorraadfinanciering kunt u extra liquiditeit vrij maken die aan uw voorraad vast zit.
  • U ziet gemakkelijk wat de opbrengst is van het geleende geld met de verkoop van de gekochte voorraden.

Voorraadfinanciering voor bedrijven

Voorraadfinanciering is voor een aantal bedrijven interessant. Denk aan groeiende bedrijven, bedrijven met grote voorraden, bedrijven die goederen voor een langere tijd opslaan en bedrijven met veel waarde in hun voorraad. Verder moeten bedrijven een minimale omzet hebben van €10.000.000 per jaar en een minimale voorraadfaciliteit van €500.000. We bekijken graag of uw bedrijf in aanmerking komt.

Voorraadfinanciering door middel van een kredietverzekering

Wanneer u een kredietverzekering afsluit zullen de financieringsmogelijkheden toenemen en dus ook de kans op voorraadfinanciering. Hierdoor wordt de kans op non-betaling weggenomen en zullen banken eerder krediet verstrekken, omdat het risico op deze manier beperkt wordt. Door een kredietverzekering zal ook de financiële stroom optimaal worden. Dit komt doordat de gemiddelde duur dat de debiteuren facturen betalen door het efficiënte incassostelsel afnemen. Door de debiteurenfinanciering worden openstaande facturen eerder betaald waardoor de financiële stroom kan worden geoptimaliseerd. Hierdoor wordt vervolgens het liquiditeitsvoordeel verhoogd. Neem contact op met De Kredietverzekeraars voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden!

Geïnteresseerd in een voorraadfinanciering?

Bent u geïnteresseerd in voorraadfinanciering om zo uw omzet te laten stijgen? Neem dan contact op met De Kredietverzekeraars. Ontdek wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een een omzetverzekering waardoor voorraadfinanciering mogelijk is. Het gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat en vergelijken we samen de mogelijkheden. Bij interesse helpen wij u bij het vinden van een geschikte kredietverzekering tegen de beste voorwaarden.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!