Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Welke voordelen?Een goede kredietverzekering

Zijn de onderstaande voordelen voor uw organisatie van belang?

Voordelen kredietverzekering

Een kredietverzekering zorgt voor financiële zekerheid, een optimale cashflow en waarborgt daarmee de ambitie om te groeien. Er zijn verschillende bedrijven, markten en bedrijfsvoeringen, om die reden zijn er ook diverse kredietverzekeringen. Hoewel de onderlinge voordelen kunnen verschillen, zijn de algemene en meest belangrijkste voordelen hetzelfde.

Op deze pagina beschrijven wij doorslaggevende voordelen aan de hand van onze jarenlange ervaring én de ervaringen van onze klanten. Een kredietverzekering kan voor u hetzelfde betekenen als de onderstaande voordelen waarvan onze klanten genieten. Weet u nog niet precies wat een kredietverzekering is

Wat kan een kredietverzekering betekenen?

Het eerste onderdeel van een kredietverzekering is het controleren van de kredietwaardigheid van zowel bestaande- als nieuwe debiteuren. Het bedrijf kan hierop anticiperen en het betaalbeleid van die debiteuren (bij)sturen. Daarbij kan er door de kredietwaardigheidscheck compleet worden gericht op debiteuren die kredietwaardig zijn. De tweede stap van een kredietverzekering is het incassostelsel, welke onder de dekking van de polis valt. Zowel het bedrijf als de kredietverzekeraars hebben er baat bij dat er voorspoedig wordt betaald. De derde stap is de complete dekking van risico's die een kredietverzekering biedt. 

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

Wat kan een kredietverzekering voor (u) en uw bedrijf betekenen? Hieronder worden de belangrijkste voordelen kredietverzekering getoond:

Verzekering voor non-betaling: De belangrijkste reden voor het afsluiten van een kredietverzekering is dat een organisatie zich door middel van de verzekering indekt tegen non-betaling. Openstaande facturen worden conform polisvoorwaarden door de kredietverzekering uitgekeerd. 

Het incassostelsel: Het gehele incassoproces valt, mits u deze hebt afgesloten, onder de polisdekking van de kredietverzekering. Overbodige incassokosten die normaliter ten sprake komen om de cashflow gezond te houden, worden met het afsluiten van een kredietverzekering vermeden.

Toename van financieringsmogelijkheden: Bij het afsluiten van een kredietverzekering zullen de financieringsmogelijkheden toenemen. Als de kans van non-betaling weggenomen wordt, zullen banken eerder krediet verstekken, simpelweg doordat het risico beperkt wordt.

Optimale financiële stroom: De gemiddelde duur dat de debiteuren de facturen betalen zal door het professionele incassostelsel afnemen. Doordat de uitstaande facturen eerder worden betaald kan de financiële stroom (cashflow) worden geoptimaliseerd, waardoor het liquiditeitsvoordeel verhoogd wordt.

Stimuleert het veilig groeien: Een kredietverzekering stimuleert het veilig én zeker groeien. Nieuwe debiteuren worden in een vroeg stadium op hun kredietwaardigheid getoetst, waardoor het bedrijf zich compleet kan richten op kredietwaardige debiteuren. Met deze up-to-date informatie kan het bedrijf een onderbouwde prognose maken voor een veilige omzetgroei.

Verhogen concurrentievoordeel: Het betaalbeleid kan worden versoepeld wanneer de debiteuren kredietwaardig worden verklaard. Dit verbetert de duurzame klantrelatie en creëert een concurrentievoordeel. Alsook wordt door het verlagen van het DSO (Days Sales Outstanding) het liquiditeitsvoordeel verhoogd, waardoor het werkkapitaal verbeterd wordt en als gevolg het concurrentievoordeel verhoogd wordt.

Expertise en deskundigheid in huis: De kredietverzekeraars hebben er baat bij om zo min mogelijk uit te keren. De kredietverzekeraar zal er samen met u voor zorgen dat u verzekerd bent van uw omzet. Het bieden van expertise en deskundigheid zorgt ervoor dat u uw omzet behaald en dat de verzekeraars minder uit hoeven te keren, ook wel een win-win situatie te noemen.

Met minder zorgen ondernemen: Het zorgeloos ondernemen is het slechtste meetbaar, maar wél zeer belangrijk voor het ondernemerschap. Het piekeren over een voorspoedig betaalbeleid, het sturen van herinneringen en aanmaningen of het nadenken over (reeds) onbetaalde facturen is verleden tijd. De dekking van een kredietverzekering neemt deze aspecten voor u onder handen. Eventuele financiële zorgen kunnen worden ontnomen.

Wilt u meer weten?

Spreken deze voordelen u aan en zou u graag meer willen weten waarom een kredietverzekering afsluiten raadzaam is? In een GRATIS en vrijblijvend gesprek leggen wij graag – op persoonlijke wijze – uit wat een kredietverzekering en De Kredietverzekeraars voor u én uw organisatie kan betekenen. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!