Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Het belang vanEen goede kredietverzekering

Wilt u weten wat een kredietverzekering voor uw organisatie kan betekenen?

Kredietverzekering

Groeien is een geambieerd en gewaardeerd doel. Een doel dat elke ondernemer graag realiseert. Het groeien van een organisatie dient echter goed en verantwoord ingericht te worden. Een omzetgroei vertaalt zich meestal in een toename van debiteuren en daarmee een toename van risico's en onzekerheden.

Met een kredietverzekering en de juiste Credit Management kan uw onderneming samen met uw debiteurennetwerk op een verantwoorde wijze groeien. Met ruimere leveringsvoorwaarden zullen de relaties met uw debiteuren ook verbeteren. Een kredietverzekering is uw professionele verzekering tegen wanbetalers, overmacht en faillissementen.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een ondersteunend onderdeel binnen het debiteurenbeheer. De kredietverzekering biedt de zekerheid dat openstaande facturen doorgaans eerder betaald worden en biedt bescherming tegen wanbetaling door insolventie of vermoedelijke insolventie van debiteuren. 

Een kredietverzekering biedt u volledige zekerheid dat uw gerealiseerde omzet daadwerkelijk wordt behaald. Een kredietverzekering kan onderverdeeld worden in drie belangrijke onderdelen:

Kredietwaardigheidscheck: Binnen een debiteurenverzekering wordt allereerst de kredietwaardigheid van bestaande en nieuwe debiteuren getoetst. Op die manier kan uw organisatie de betaalcondities per debiteur versoepelen of juist beperken. Daarnaast kan door de kredietwaardigheidscheck worden gefocust op kredietwaardige bedrijven.

Het kan echter gebeuren dat een debiteur plotsklaps ten onder gaat aan de concurrentie of zelf nauwelijks het hoofd boven water kan houden en niet meer tijdig betalen. Naast dat dit erg vervelend is voor de partij in kwestie, zorgt dit ook bij u voor onzekerheid. Wanneer kunt u de afgesproken betaling verwachten?

Incasso: Een kredietverzekering zorgt voor een snellere betaling van openstaande facturen en daardoor een optimale cashflow. Bij een wanbetaling zal een professioneel incassobedrijf het bedrag, met oog voor de duurzame klantrelatie met uw debiteur, incasseren.

Uitkering bij non-betaling: Wanneer de vordering niet kan worden geïncasseerd keert de kredietverzekeraar de schade die uw organisatie lijdt uit conform de polisvoorwarden. Bij een kredietverzekering is dit doorgaans 90% van uw vordering. Hierdoor bent u verzekerd tegen het financieel risico dat ontstaat als uw debiteuren door insolventie niet in staat zijn om uw openstaande facturen te voldoen. Omzetverliezen worden vermeden, cashflow wordt gewaarborgd en de financiële continuïteit van uw organisatie komt niet in het gedrang.

Waarom een kredietverzekering?

Hoewel de redenen voor het afsluiten van een debiteurenverzekering kunnen verschillen, zijn de onderliggende redenen veelal gelijk. Een debiteurenverzekering biedt namelijk voor elke organisatie doorslaggevende voordelen. Hieronder zullen wij enkele redenen benoemen waarom onze klanten besloten hebben om een kredietverzekering af te sluiten.

 • Financiële zekerheid voor één debiteur, transactie of uw gehele omzet;
 • Continuïteit van uw organisatie;
 • Veilige groei van uw omzet;
 • Betere financieringsmogelijkheden: risico's worden verkleind waardoor externe geldverstrekkers eerder krediet zullen verstrekken;
 • Zekerheid voor vandaag én de toekomst;
 • Onmisbaar voor export.

Dit zijn dé redenen waarom onze klanten voor een kredietverzekering hebben gekozen. Wij hebben hun gedurende de implementatie en het doorlopend proces ondersteund. Ons specialisme in combinatie met onze transparante en heldere werkwijze is de aanleiding geweest om via ons een kredietverzekering af te sluiten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande knop en vraag een GRATIS en vrijblijvend persoonlijk gesprek aan. Wilt u weten waarom een kredietverzekering afsluiten raadzaam is? 

Kredietverzekering soorten

Er zijn verschillende kredietverzekeringen. Afhankelijk van de situatie kan er een kredietverzekering gekozen worden. Over het algemeen zijn dit de meest voorkomende vormen van een kredietverzekering:

 • Omzetpolis: u betaalt premie over de gerealiseerde verzekerde omzet;
 • Saldopolis: u betaalt premie over het verzekerde uitstaande saldo aan het einde van de maand;
 • Transactiepolis: kredietverzekering per transactie; 
 • Debiteurenpolis: u verzekert één specifieke debiteur;
 • Exportpolis: u verzekert een specifiek land of landen.

De Kredietverzekeraars kijkt samen met u welke polis het beste bij uw organisatie past. Uw bedrijfsvoering, branche en klantenbestand is hierbij bepalend. Een kredietverzekering kan, net als een normale verzekering, op maat aangepast worden.

De experts van De Kredietverzekeraars zetten zich ijzersterk voor u in. Wij nemen pas genoegen zodra u een kredietverzekering afsluit die volledig bij uw bedrijf past en daadwerkelijk een aanvulling is binnen uw organisatie.

De kosten van een kredietverzekering

U vraagt zich natuurlijk in alle enthousiasme af wat een kredietverzekering kost? De hoogte van de premie verschilt per bedrijf en is afhankelijke van een aantal factoren waaronder omzet en risico. Wilt u snel een indicatie van de kosten van een kredietverzekering voor uw specifieke wensen? Vul dan het contactformulier in en u krijgt binnen 48 uur een reële indicatie.

Wat we u wel op voorhand kunnen zeggen is dat de kredietverzekering prijzen de afgelopen jaren significant zijn gedaald en dat bedrijven die De Kredietverzekeraars inschakelen gemiddeld 25% besparen op hun premie en dit ook nog combineren met betere polisvoorwaarden en ruimere kredietlimieten. Daag ons uit voor een betere polisvoorwaarden kredietverzekering dan uw huidige polis.

Doordat wij bij verschillende partners aangesloten zijn, ruim 50 jarig ervaring hebben en ons ijzersterk maken voor onze klanten, kunnen wij optimale voorwaarden tegen de laagste premies bedingen. Wij vergelijken het aanbod van onze partners, stellen een op maat gemaakte offerte voor u samen en lopen op transparante en heldere wijze door de offerte met u door.

Een kredietverzekering vraagt bovendien om een doorlopend proces. Wij leveren daarom een hoge mate van nazorg. Wij staan graag voor u en uw organisatie klaar. De Kredietverzekeraars is uw partner op het gebied van kredietverzekeringen. Ook nadat u de polis afgesloten heeft!

Wat kost een kredietverzekering afsluiten via ons? 

Offerteaanvraag: Gratis.

Persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek: Gratis.

Offertevergelijking: Gratis.

Implementatie en begeleiding voor de kredietverzekering; Voor u: Gratis.
Voor onze diensten ontvangen wij een kleine commissie van onze partners.

Wanneer kredietverzekering nodig?

Hieronder wordt een voorbeeld uit de praktijk getoond van een bedrijf dat géén kredietverzekering afgesloten had. Inmiddels is het bedrijf in kwestie klant bij De Kredietverzekeraars om soortgelijke scenario's te kunnen vermijden.

Het bedrijf had al enkele jaren een vruchtbare relatie met een grote debiteur. De debiteur betaalde de facturen altijd op tijd; er waren géén signalen van financiële problemen.

De debiteur werd plotsklaps failliet verklaard. Het bedrijf had dit verlies niet zien aankomen. Ook de kredietverzekeraars hadden dit faillissement niet voorzien. De openstaande facturen van totaal €35.631,- bleven door het faillissement onbetaald.

Met een winstmarge van 20% moest dit bedrijf €178.155,- extra omzet behalen om het verlies goed te maken. Dit terwijl de huidige kredietverzekering kosten per jaar aanzienlijk minder zijn. Zo kan een kredietverzekering voor dat bedrijf slechts €5.000,- kosten. 

Wat kan De Kredietverzekeraars voor u betekenen?

In een branche waar communicatie, helderheid en duidelijkheid zó belangrijk is, lichten wij graag in een persoonlijk gesprek toe wat wij én een zakelijke kredietverzekering voor uw bedrijf kunnen betekenen. Het gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wilt u een kredietverzekering afsluiten of wilt u de weten wat een kredietverzekering voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op om een afspraak te maken. Wij garanderen een kredietverzekering met de beste voorwaarden en laagste premies, daar kunt u zeker van zijn!

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice
Vragen

We helpen u graag verder

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Formulier

Vul ons contactformulier in!

Gratis en vrijblijvend gesprek
Ontvang binnen 24 uur de beste offerte
Kies uw kredietverzekering

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!