Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De premiehoogte vanEen goede kredietverzekering

Wij vertellen u op deze pagina alles over de premiehoogte van een kredietverzekering.

Wat kost een kredietverzekering?

Bent u aan het overwegen om een kredietverzekering af te sluiten, maar wilt u graag weten wat de kosten van de kredietverzekering zijn? Bij elke investering is een goed inzicht van de kosten belangrijk. U kunt immers pas een weloverwogen beslissing maken wanneer u een duidelijk inzicht heeft van de belangrijke zaken. De premiekosten is een belangrijke factor die doorslaggevend is of de kredietverzekering voor uw organisatie rendabel is.

In een branche waar communicatie zó belangrijk is, zijn wij graag zo transparant mogelijk. De transparantie en heldere communicatie van De Kredietverzekeraars is immers één van de redenen waarom vele bedrijven en organisaties voor ons hebben gekozen. Op deze pagina zullen wij u meer vertellen over de kosten van een kredietverzekering.

Verschillende factoren bepalend

Hoewel wij zo transparant mogelijk proberen te zijn is het lastig om een specifieke kostenplaatje voor úw bedrijf of organisatie te kunnen geven. De precieze premiekosten zijn namelijk afhankelijk van onder andere de volgende factoren:

  • De omzet van uw organisatie
  • De branche waarin u operatief bent
  • De polissoort (soort kredietverzekering)
  • De betalingsvoorwaarden en levertijd
  • De aanvullende risico's, zoals fabricagerisico
  • Het debiteurensaldo

Dit zijn de belangrijkste factoren, er zijn echter nog meer factoren die de premiehoogte bepalen. De premiehoogte ligt voornamelijk tussen 0,075% en 0,35%.

Kredietverzekering kosten vergeleken met

Veel bedrijven denken dat een kredietverzekering kosten té hoog zijn en dat deze in meeste gevallen meer kost dan dat het opbrengt. Er kan echter aan de hand van statistieken en onderzoeken worden aangetoond dat de debiteurenverliezen doorgaans hoger zijn. Uit een onderzoek is gebleken dat 2,2% van alle facturen oninbaar zijn. De percentage van oninbare facturen ligt overigens in andere Europese landen hoger. Dit houdt in dat wanneer er puur naar de cijfers wordt gekeken de premiekosten kredietverzekering lager liggen dan het aantal oninbare facturen.

Meerdere niet meetbare voordelen

Naast de dekking tegen wanbetaling zijn er meerdere kredietverzekering voordelen die voor uw organisatie toepasbaar zijn. Zo kunt u op de kennis en expertise van de kredietverzekeraar bouwen, kunt u gebruik maken van de kredietwaardigheidscheck om een concurrentievoordeel te behalen en verstrekken banken eerder krediet omdat u de risico's hebt beperkt. Als u deze voordelen meeweegt is een kredietverzekering net als andere investeringen een kans en niet alleen een kostenpost.

Praktijk voorbeeld

Hieronder wordt een praktijkvoorbeeld getoond van een bedrijf dat géén kredietverzekering had afgesloten.

Het bedrijf had al enkele jaren een vruchtbare relatie met een opdrachtgever. Er waren géén signalen van financiële problemen.

De opdrachtgever werd ondanks het gebrek aan signalen plotsklaps failliet verklaard. De openstaande vorderingen van €35.631,- bleven wegens het faillissement onbetaald.

Het bedrijf had een winstmarge van 20%. Dit houdt in dat het bedrijf met een winstmarge van 20% maar liefst €178.155,-  extra omzet moest behalen om zo het verlies terug te kunnen verdienen. Een kredietverzekering zou slechts een fractie van de omzet hebben gekost.  

Wilt u de exacte kredietverzekering kosten per jaar weten?

De bovengenoemde cijfers zijn een indicatie van de kredietverzekering kosten. De Kredietverzekeraars kan voor élk bedrijf of organisatie de beste offerte op tafel krijgen. Met ruim 50 jaar ervaring in kredietverzekeringen weten wij precies waarnaar we moeten kijken. Bovendien is De Kredietverzekeraars als onafhankelijke partij aangesloten bij alle kredietverzekering aanbieders, waardoor wij de offertes van alle aanbieders kunnen vergelijken. Wij kunnen de beste offerte op tafel krijgen, omdat deze aanbieders weten dat wanneer wij een aanvraag indienen, er meerdere aanbieders meebieden. De aanbieders zullen hierdoor scherpe offertes bieden. Op voorhand kunnen wij zeggen dat een kredietverzekering afsluiten via ons tot 25% op de premiehoogte kan besparen.

Neem nu contact met ons op voor een compleet gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. In het adviesgesprek zullen wij in een helder overzicht alle mogelijkheden samen met u bespreken.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!