Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

De juiste kredietverzekeringOok voor uw bedrijf.

Klein, MKB of groot bedrijf; een passende kredietverzekering is voor iedereen beschikbaar.

Voor wie is een kredietverzekering geschikt?

Een kredietverzekering is géén standaardproduct. Het wordt aan de hand van diverse factoren opgesteld. Elk bedrijf heeft zijn eigen wensen en voorkeuren en elke branche of markt heeft zijn eigen kenmerken. Er is dan ook voor elk bedrijf-, markt- en bedrijfsvoering een kredietverzekering geschikt. Een kredietverzekering is niet alleen toepasbaar bij de grote bedrijven of internationals; het is ook zéker geschikt voor MKB en kleine bedrijven. Wij leggen op deze pagina graag uit voor wie een kredietverzekering geschikt is.

Even kort terug naar de basis 'wat is een kredietverzekering?'. Een kredietverzekering is een belangrijk onderdeel van debiteurenbeheer en wordt daarom ook wel een 'debiteurenverzekering' genoemd. De kredietverzekering checkt allereerst de kredietwaardigheid van bestaande én nieuwe debiteuren. Het bedrijf kan hierop anticiperen door het betaalbeleid te versoepelen of juist te beperken. Het bedrijf kan zich, door de analyse van de kredietwaardigheid, richten op de debiteuren die kredietwaardig zijn. Daarbij levert een kredietverzekering een incassostelsel dat volledig onder de dekking van de polis valt. Tenslotte biedt een kredietverzekering dekking wanneer er financiële schade ontstaat vanwege non-betaling door debiteuren. De voordelen van een kredietverzekering weten? 

Wanneer een kredietverzekering afsluiten?

Met een kredietverzekering dekt u zich in voor eventuele financiële zorgen die voort kunnen komen uit de onderstaande scenario's. Slechts één dubieuze debiteur kan aanzienlijk veel financiële schade veroorzaken. Wat betekent het voor uw bedrijf en de cashflow als facturen onbetaald blijven door (mogelijke) insolventie van uw debiteuren? Met het afsluiten van een kredietverzekering blijft deze vraag onbeantwoord; u verzekert dat u uw gerealiseerde omzet behaald. 

Bij welke aspecten is het afsluiten van een kredietverzekering raadzaam;

  • Bent u (gedeeltelijk) afhankelijk van uw grote debiteuren?
  • Heeft u een kleine winstmarge?
  • Exporteert uw bedrijf?
  • Groeit uw bedrijf en omzet, en daarmee ook uw debiteurennetwerk?
  • Heeft u ooit te maken gehad met wanbetalingen?
  • Bent u niet compleet op de hoogte van de kredietwaardigheid van uw debiteuren?
  • Opereert u in een conjunctuur-gevoelige branche?
  • Heeft u een hoge DSO? ( gemiddelde duur alvorens facturen betaald worden)
  • Wilt u financiële schade, door bijvoorbeeld het faillissement van een debiteur, voorkomen?

Als u één of zelfs meerdere van de onderstaande vragen met 'ja' kunt beantwoorden, dan is een kredietverzekering raadzaam. Wat een kredietverzekering voor uw bedrijf kan betekenen leggen wij graag in het artikel 'waarom een kredietverzekering afsluiten' uit.

Klein, MKB of groot bedrijf

Bijna alle MKB'ers en grote bedrijven kampen met een debiteurenrisico door wanbetalers of een té lange duur alvorens facturen betaald worden. Weet u wat de 'te laat betaalde facturen' en de 'onbetaalde facturen' voor de cashflow en de groei van uw kunnen organisatie betekenen? Het is voor de gezondheid van uw bedrijf en de cashflow belangrijk dat debiteuren zo snel mogelijk de facturen betalen.

Het berekenen van DSO (Days Sales Outstanding) bepaalt wat de gemiddelde duur is voordat uw debiteuren de openstaande facturen betalen. Té hoge DSO kost een organisatie veel geld. Iedere euro die vastzit in de facturen die (te) laat betaald worden, is immers een gemiste kans voor een nieuwe investering.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Met ruim 50 jaar ervaring op het gebied kredietverzekeringen, kennen wij de branche als geen ander. Door aangesloten te zijn bij diverse partners kunnen wij voor u de beste kredietverzekering garanderen. Een kredietverzekering hoort aan te sluiten op uw bedrijf(voering), niet andersom. Wij bijten ons vast in úw wensen en vergelijken het aanbod van onze partners, totdat wij een kredietverzekering vinden conform úw wensen. Kortom: wij vinden dé beste kredietverzekering.

In een branche waar helderheid, transparantie en goede communicatie zó doorslaggevend is, bespreken wij graag de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek. Het (advies)gesprek is compleet GRATIS en vrijblijvend. Wilt u graag een kredietverzekering afsluiten? Neem nu contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Vragen

We helpen u graag verder

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Formulier

Vul ons contactformulier in!

Gratis en vrijblijvend gesprek
Ontvang binnen 24 uur de beste offerte
Kies uw kredietverzekering
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!