Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Een debiteurenverzekeringOnmisbaar binnen het debiteurenbeheer

Wilt u weten wat een debiteurenverzekering is?

Debiteurenverzekering

Gedegen debiteurenbeheer is van essentieel belang om als organisatie te kunnen (blijven) groeien. Goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat u grip op de zaak heeft en dat u eventuele risico's en kansen vroegtijdig herkent. Wanbetalingen van debiteuren is één van de grootste ondernemersrisico's. Hoewel het goed inrichten van het debiteurenbeheer het risico vermindert, is de kans altijd aanwezig dat een debiteuren de openstaande facturen wegens insolventie niet meer kunnen voldoen.

Het professioneel invullen van het debiteurenbeheer is van groot belang om financiële verrassingen te kunnen voorkomen. Zo blijkt uit een onderzoek dat wanbetalingen van debiteuren één van de grootste oorzaken is van het faillissement van een onderneming. Goed debiteurenbeheer en een debiteurenverzekering zorgen ervoor dat de continuïteit van uw organisatie niet in het gedrang komt.

Wat is een debiteurenverzekering?

Een debiteurenverzekering is een belangrijk onderdeel binnen het debiteurenbeheer en kan ook wel een kredietverzekering worden genoemd. Een debiteurenverzekering biedt dekking tegen het risico dat een afnemer de geleverde goederen of diensten wegens insolventie niet meer kan betalen.

Een debiteurenverzekering is ingericht voor álle bedrijven die producten en diensten op krediet leveren. Als een debiteur wegen insolventie de openstaande facturen niet meer kan betalen, dan zal de kredietverzekeraar de openstaande facturen alsnog proberen te vorderen. De kredietverzekeraar zal de openstaande vorderingen conform de polis aan u uitbetalen. De cashflow blijft hierdoor geoptimaliseerd en de continuïteit van uw organisatie komt hierdoor niet in het gedrang.

Debiteurenverzekering kosten?

De debiteurenenterzekering kosten hangt af van de premiehoogte van de verzekering. De hoogte van de premie hangt af van de vorm debiteurenverzekering dat u kiest en van diverse bepalende factoren. De belangrijkste factoren zijn:

  • De omzethoogte;
  • De branche;
  • De betalingsvoorwaarden en levertijd;
  • Gemiddelde debiteurenverliezen;
  • Eventuele aanvullende risico's.

Waarom een debiteurenverzekering afsluiten?

De belangrijkste reden voor het afsluiten van een debiteurenverzekering is de uitbetaling van wanbetalingen door insolventie van uw debiteuren. Een debiteurenverzekering heeft echter nog twee andere onderdelen onder zijn boog. Deze onderdelen kunnen in de polis worden opgenomen.

De kredietwaardigheidscheck is één van de twee onderdelen. De kredietwaardigheidscheck is een 'check' dat de aanbieder van de debiteurenverzekering uitvoert. De kredietwaardigheidscheck biedt up-to-date informatie over de kredietwaardigheid van uw bestaande en nieuwe debiteuren. Met deze up-to-date informatie worden eventuele risico's in een vroeg stadium herkend. Bovendien kan er een concurrentievoordeel worden behaald, aangezien uw organisatie met de up-to-date informatie het betaalbeleid kan versoepelen.

Het twee onderdeel is het incasso. Bij het afsluiten van een debiteurenverzekering kan het incassostelsel in de polis worden opgenomen. Met de professionele invulling van het incasso zullen openstaande vorderingen doorgaans eerder worden voldaan. Dit verbetert de cashflow, waardoor de organisatie met de toename van het werkkapitaal een concurrentievoordeel kan behalen.

Is een debiteurenverzekering voor ú geschikt?

Wilt u graag weten of een debiteurenverzekering voor uw organisatie geschikt is? In een vrijblijvend en gratis adviesgesprek lichten wij graag toe wat een debiteurenverzekering voor uw organisatie kan betekenen en wat de mogelijkheden zijn. Neem nu gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!