Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Bent u op zoek naar financiële zekerheid? Een kredietverzekering helpt u hiermee.

Kredietverzekering afsluiten

Levert u op krediet en heeft u weleens te maken gehad met wanbetaling? Wanbetaling kan plaatsvinden als een afnemer de openstaande facturen niet meer kan betalen. Een incassomaatschappij zal de openstaande facturen proberen te vorderen. Maar bij insolventie zoals een faillissement of een surseance kan de incassomaatschappij de openstaande facturen niet meer incasseren. Dit houdt in dat u producten en/of diensten heeft geleverd, maar dat de betaling voor deze producten en/of diensten uitblijft. Er zijn kosten gemaakt, maar de gerealiseerde omzet is niet behaald. Het werkkapitaal komt hierdoor in het gedrang. Een kredietverzekering biedt bescherming tegen deze vorm van wanbetaling.

Een kredietverzekering afsluiten kan op twee manieren. Zo kunt u een kredietverzekering afsluiten rechtstreeks bij één van de kredietverzekeringsaanbieders of bij de tussenpersonen die u bemiddelen naar een kredietverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit wat een kredietverzekering precies is, wat de voordelen zijn en hoe u het beste een kredietverzekering kunt afsluiten.

Wat houdt een kredietverzekering afsluiten in?

Een kredietverzekering is een verzekering die ingericht is voor bedrijven die op krediet leveren. De verzekering biedt bescherming tegen wanbetalingen van afnemers die wegens een faillissement of surseance de openstaande facturen niet meer kunnen betalen. De kredietverzekering biedt dekking en zorgt ervoor dat het werkkapitaal en de financiële continuïteit niet in het gedrang komt. Zeker in een branche met een lage winstmarge en veel risicofactoren is een kredietverzekering afsluiten raadzaam.

Naast de schade-uitkering bij wanbetaling, biedt een kredietverzekering nog twee belangrijke onderdelen. Een incasso-afdeling die kosteloos te werk gaat is één van de twee onderdelen. Het incassostelsel kan in de polis worden opgenomen. Het incassostelsel zorgt ervoor dat openstaande facturen doorgaans eerder worden betaald en dat bij wanbetaling de openstaande facturen, waar mogelijk, alsnog worden geïncasseerd.

Het derde onderdeel is de kredietwaardigheidscheck en de up-to-date informatie die de kredietverzekeringsaanbieder biedt. Enkele kredietverzekeraars zijn al bijna 100 jaar actief en hebben een gigantische database opgebouwd met relevante én up-to-date informatie over sectoren, markten en bedrijven. Wanneer u een kredietverzekering afsluit, dan zult u toegang hebben tot deze up-to-date informatie. De kredietverzekeraar voert bovendien een kredietwaardigheidscheck uit waarmee de kredietwaardigheid van uw bestaande en nieuwe debiteuren wordt 'gecheckt'. Eventuele financiële verliezen door onbetaalde facturen kunnen hierdoor worden voorkomen.

Voordelen van een kredietverzekering afsluiten

Een kredietverzekering afsluiten biedt naast de bescherming tegen wanbetaling meerdere voordelen die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Zo biedt een kredietverzekering:

  • Toename van financieringsmogelijkheden: door het indekken van risico's zullen banken en investeerders eerder krediet verstrekken;
  • Verhoogd concurrentievoordeel: met de up-to-date informatie en de kredietwaardigheidscheck kunt u een concurrentievoordeel behalen door het betaalbeleid te versoepelen;
  • Openstaande facturen worden eerder betaald: door het incassostelsel worden de openstaande facturen doorgaans eerder betaald;
  • Vinger op de pols: zowel de kredietverzekeraar als u hebben met de juiste inrichting van een kredietverzekering een vinger op de pols waardoor het debiteurenbeheer verantwoord is ingericht. Zo wordt de debiteurenportefeuille goed gepeild om zo een schade-uitkering bij wanbetaling te kunnen voorkomen.

Dit zijn slechts enkele voordelen die een kredietverzekering u kan bieden. Wilt u meer over de voordelen van een kredietverzekering lezen?

De kosten van een kredietverzekering

De premiehoogte van een kredietverzekering wordt bepaald door enkele factoren. De kosten na het afsluiten van een kredietverzekering liggen per jaar doorgaans tussen 0,075% tot 0,35% van de omzet. De exacte kosten zullen onder andere worden bepaald door:

  • De omzethoogte;
  • De branche;
  • Het aantal landen en afnemers;
  • Gemiddelde debiteurenverliezen;
  • Het betaalbeleid.

Wilt u meer over de kosten van een kredietverzekering na het afsluiten weten? Vraag dan gemakkelijk, eenvoudig en snel een offerte aan en weet binnen 24 uur hoe hoog de premiehoogte voor uw organisatie is.

Is een kredietverzekering afsluiten raadzaam?

In een branche met een lage winstmarge, veel risicofactoren en/of export is het een kredietverzekering afsluiten altijd raadzaam. Wat houdt het voor uw organisatie in als een grote afnemer failliet gaat of wegens een surseance de openstaande facturen niet meer kan betalen? Met een kleine winstmarge zal er veel omzet behaald moeten worden om zo het debiteurenverlies terug te kunnen verdienen. De kosten van een kredietverzekering zijn dan slechts een fractie van het debiteurenverlies.

Hoe een kredietverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een kredietverzekering kan rechtstreeks bij één van de kredietverzekeraars of via een tussenpersoon. Het afsluiten via een tussenpersoon is vaak voordeliger omdat zij het aanbod kunnen vergelijken van álle kredietverzekeraars. Daarbij weten de kredietverzekeringsaanbieders dat wanneer tussenpersoon een offerte indient, er meerdere aanbieders meebieden. Als gevolg hiervan zullen de aanbieders scherpe offertes aanbieden om zo de klantenportefeuille te kunnen uitbreiden.

Wilt u meer weten?

Zou u graag meer informatie willen over een kredietverzekering afsluiten, de kosten, de voordelen of wat een kredietverzekering voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. In een compleet gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bespreken wij graag als kredietverzekering makelaar de mogelijkheden met u en bieden wij u advies over de meest passende invulling van een kredietverzekering.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!