Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Het succes van credit management

Ontdek wat credit management voor uw organisatie kan betekenen.

Credit management

Een goede cashflow is onmisbaar voor de continuïteit van een bedrijf. Credit management speelt een belangrijke rol in deze financiële continuïteit, en is een integraal onderdeel binnen het ondernemerschap.

Veel bedrijven en ondernemingen besteden credit management, waaronder het debiteurenbeheer, niet uit. De medewerkers binnen het bedrijf spenderen kostbare tijd aan het debiteurenbeheer en het bijhouden van de facturen. In meeste gevallen gaat dit prima. Pas wanneer een debiteur niet betaald, om wat voor reden dan ook, wordt het moeilijk. Risico's zijn niet vroegtijdig gesignaleerd, waardoor er niet vroegtijdig geanticipeerd kon worden. Na enkele aanmaningen en herinneringen, gaat het bedrijf over na incasso. Er is een kans gemist en onnodig tijd én geld verspild. Het geïnvesteerde geld en tijd had elders voor gebruikt kunnen worden.

Wat is credit management?

Credit management is een vakgebied dat uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Wegens successen in het bedrijfsleven is het vakgebied ook grond aan het winnen in Nederland. Het credit management proces wordt vaak als debiteurenbeheer gezien. Het vakgebied credit management oefent echter meer dan alleen debiteurenbeheer uit. Onder de boog van het vakgebied credit management vallen drie belangrijke onderdelen namelijk: debiteurenbeheer, kredietinformatie en incasso. Het is dus meer dan alleen debiteurenbeheer, het is een integraal samenspel van deze factoren. Met het goed uitoefenen van credit management worden kredietrisico's in vroegtijdig stadium ontdek, wordt het debiteurensaldo verlaagd en worden openstaande vorderingen doorgaans eerder betaald. Dit resulteert in een optimale cashflow. En door een optimale cash flow (financiële stroom) kan de liquiditeitspositie verhoogd worden en het concurrentievoordeel worden vergroot.

Credit management uitbesteden

Met het uitbesteden van creditmanagement haalt u kunde en expertise in huis waarop uw organisatie kan bouwen. De specialisten van het vakgebied creditmanagement zijn expert op het gebied van het herkennen van risico's en het beheren van debiteuren. De credit managers kunnen efficiënt en helder handelen. Overbodige personeels- en eventuele incassokosten worden hierdoor vermeden. De gezegde 'vreemde ogen dwingen' komt bij debiteurenbeheer goed tot zijn recht. Een credit manager kan daadkrachtiger te werk gaan dan uw werknemer die ook verantwoordelijk is voor het dagelijks klantcontact met de debiteuren.

Het succes van creditmanagement

Het succes van debiteurenbeheer staat en valt met goede communicatie waarin heldere afspraken worden gemaakt en de strategie op een duidelijke en transparante wijze wordt toegelicht. Bovendien is een integrale samenwerking met de afdeling sales van groot belang, waarbij het verlagen van het debiteurensaldo het beoogde doel is. Veel ondernemingen zien het debiteurensaldo als een feit, als een onderdeel van ondernemen. Met de professionele invulling van creditmanagement kan het debiteurensaldo met tientallen procenten verlaagd worden. Door het verlagen van het debiteurensaldo komt er geld vrij dat weer geïnvesteerd kan worden. Het gevolg is dat het debiteurensaldo geen feit blijft; het openstaande saldo wordt juist een kans.

Door het professioneel invullen van creditmanagement verlaagt u het debiteurensaldo, optimaliseert u de cashflow, straalt uw organisatie professionaliteit uit en worden de klantrelaties met de debiteuren door heldere communicatie verbeterd.

Wilt u graag meer weten wat het credit management proces voor uw bedrijf kan betekenen? In een gratis en vrijblijvend gesprek lichten wij graag op persoonlijke wijze toe wat credit management én De Kredietverzekeraars voor uw organisatie kan betekenen. Neem via het contactformulier contact met ons op, u zult binnen twee werkdagen van ons horen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!