Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Agrifood branche

Kredietverzekering voor de agrifood sector; hét instrument om het risico van wanbetaling bij openstaande facturen af te dekken.

Kredietverzekering agrarische sector

De agri- en foodsector bevindt zich in een sterke groei. Met een enorme groei aan export en nieuwe buitenlandse afzetkanalen presteren de Nederlandse bedrijven goed binnen de agri- en foodsector. De agrarische sector blijft echter toch kampen met diverse risicofactoren. De sector drijft namelijk op bederfelijke goeden. Daarnaast drijven de organisaties in de agri-sector handel in vlees, vis en zuivel.

Het afsluiten van een kredietverzekering om risico's van wanbetaling in te dekken is binnen de agrarische sector van groot belang. De agri-sector is voornamelijk afhankelijk van het milieu en de resultaten van de productie. Wat houdt het voor uw organisatie in als de productie niet de gewenste vruchten afwerpt en als de debiteuren overzee de openstaande facturen niet meer kunnen voldoen? Ontoereikende limieten of onvoldoende werkkapitaal van uw debiteuren kunnen de cashflow van úw organisatie aantasten. In een sector waar zekerheid niet altijd vanzelfsprekend is, biedt De Kredietverzekeraars onze klanten deskundigheid, zekerheid én kennis. In deze branche-tekst vertellen wij u graag meer over een kredietverzekering voor de agrarische foodsector.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een schadeverzekering ontworpen voor bedrijven en organisaties die op krediet leveren. De verzekering biedt deze bedrijven de zekerheid dat zij hun gerealiseerde omzet daadwerkelijk behalen. Bij wanbetaling keert de kredietverzekeraar conform de kredietverzekering polisvoorwaarden de openstaande vordering uit. Een kredietverzekering is een belangrijk onderdeel binnen het debiteurenbeheer, en onmisbaar voor export.

Hoe goed kent u uw debiteuren?

In een markt met zoveel externe risico's is het uitermate belangrijk dat u de debiteuren financieel kent. Maar bent u goed op de hoogte van de financiële ontwikkelingen van uw debiteuren en de markt waarin zij opereren?

Een kredietverzekering biedt u volledige toegang tot deze up-to-date informatie. Middels een kredietwaardigheidscheck controleert de kredietverzekeraar de kredietwaardigheid van uw bestaande debiteuren, maar ook uw nieuwe debiteuren. Uit onze ervaring blijkt dat organisaties die een kredietverzekering hebben afgesloten veel meer grip hebben op het debiteurenbeheer, en dat de openstaande vorderingen doorgaans eerder worden betaald.

Met hand op de pols weten de bedrijven door de kredietverzekering waar de bedreigingen en kansen zich bevinden. Zo kan een bedrijf concurrentievoordeel behalen door de kredietwaardigheid van de debiteuren te controleren. Bij een positieve kredietwaardigheid kan het bedrijf de betaaltermijnen versoepelen. Het mes snijdt aan twee kanten; bij een negatieve kredietwaardigheid kan een bedrijf anticiperen en het betaaltermijn juist versterken om eventuele risico's te voorkomen. Meer voordelen kredietverzekering

Wilt u meer weten?

Wilt u weten wat de juiste kredietverzekering voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend en compleet gratis adviesgesprek. Wij vertellen graag meer over een kredietverzekering voor uw onderneming en bieden graag deskundig advies.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!