Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Sierteelt

De beste kredietverzekering voor de sierteelt: lees nu meer. 

Kredietverzekering sierteelt

De Nederlandse sierteelt is voor veel landen in de wereld onmisbaar. Zo is ons land onder andere bekend door de kaas, klompen en tulpen. De laatste van de reeks vormt een enorme exportmarkt voor Nederland. Nederland is een essentiële speler in de wereldwijde bloemenhandel. Zo gaan onze tulpen de hele wereld rond. In 2016 blijkt dat Nederland voor maar liefst 85 miljard euro landbouwgoederen exporteerde. De sierteelt betreft hier een groot aandeel van. Met een exportmarkt zó groot is het belangrijk dat u de juiste exportkredietverzekering afsluit, zodat het risico van wanbetaling gedekt wordt. In deze branche-tekst vertellen wij u graag meer over de juiste kredietverzekering voor de sierteelt.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering biedt voor slechts een fractie van de transactie of omzet – volledige zekerheid dat uw gerealiseerde omzet daadwerkelijk betaald wordt. Het risico van wanbetaling wordt afgedekt en uw cashflow wordt hierdoor geoptimaliseerd.

Daarnaast haalt u met een kredietverzekering sierteelt meerdere voordelen in huis. Een kredietverzekering biedt namelijk onder andere een kredietwaardigheidscheck en een professioneel incassostelsel, indien dit onder uw polis valt. Zo kunt u gebruik maken van de expertise, kennis en software van de kredietverzekeraar. Door middel van de kredietwaardigheidscheck kunnen debiteuren overzee gecontroleerd worden op hun kredietwaardigheid. Uw organisatie kan hierop handelen. Zo kunt u ervoor kiezen om de betalingstermijnen te versoepelen en een concurrentievoordeel te behalen, of juist om de betalingstermijnen in te korten. Bovendien worden de facturen door het incassostelsel eerder betaald. Met een kredietverzekering afsluiten wordt uw ambitie om te groeien op een verantwoorde wijze ingericht en blijft uw cashflow geoptimaliseerd. Wilt u meer informatie over de voordelen van kredietverzekering?  

Wanneer een kredietverzekering nodig?

Bent u actief in de bloemen- of sierteelt en exporteert u? Hoe goed kent u uw debiteuren overzee? Met het afsluiten van een kredietverzekering worden uw bestaande debiteuren en de nieuwe debiteuren overzee gecontroleerd op hun kredietwaardigheid. Maar wat gebeurt er als één van uw debiteuren wegens insolventie de openstaande facturen niet meer kan betalen? Een kredietverzekering kan als transactiepolis, omzetpolis, debiteurenpolis of exportpolis afgesloten worden. Dit betekent dat u een kredietverzekering voor uw gehele omzet, enkele of slechts één debiteur, enkele of slechts één transactie of voor een exportland kunt afsluiten. Aangezien veruit het meeste van de sierteelt geëxporteerd wordt, is een exportkredietverzekering bij uitstek geschikt voor de sierteelt.

Wilt u meer weten?

Een goede kredietverzekering die dekking biedt tegen wanbetalingen is op zijn beurt onmisbaar binnen de bloemen- en sierteelt. Bent u actief binnen de bloementeelt en bent u op zoek naar de juiste tulpen bemiddeling kredietverzekering? Neem contact met ons op; wij bieden u graag vrijblijvend en gratis advies voor het afsluiten van de beste kredietverzekering. Heeft u al een kredietverzekering afsloten rechtstreeks bij een kredietverzekeraar? Daag ons uit; De Kredietverzekeraar weet altijd een betere offerte op tafel te krijgen.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!