Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Transport

Kredietverzekering transport: waarom deze afsluiten? 

Kredietverzekering transport

Transportbedrijven hebben het drukker dan ooit. De transportsector is aan het groeien en veel bedrijven exporteren binnen, maar ook buiten Europa. De marges in de transportsector zijn klein en met een groeitoename moet er geïnvesteerd worden om zo met de groei mee te kunnen gaan.

Hoe goed kent u uw debiteuren overzee? Wat houdt het voor de continuïteit van uw organisatie in als uw debiteuren de openstaande facturen niet meer kunnen voldoen? Een kredietverzekering die dekking biedt is een belangrijk onderdeel binnen de transportsector. In deze branche-tekst vertellen wij u alles over de juiste kredietverzekering voor de transportbranche.

Wat houdt een kredietverzekering in?

Een kredietverzekering is een belangrijk onderdeel binnen het debiteurenbeheer. Het wordt daarom ook wel een debiteurenverzekering genoemd. In nagenoeg elke sector is het afsluiten van een kredietverzekering onmisbaar. Een kredietverzekering biedt bedrijven die op krediet leveren zekerheid dat de gerealiseerde omzet ook daadwerkelijk behaald wordt. Zo keert de kredietverzekeraar de openstaande facturen uit als uw debiteuren de facturen niet meer kunnen betalen. De uitkering gaat volledig conform de polisvoorwaarden.

Een kredietverzekering biedt naast dekking tegen wanbetalingen diverse voordelen. Zo weet De Kredietverzekeraars uit ervaring dat organisaties die een kredietverzekering afgesloten hebben meer grip hebben op hun debiteurensaldo en dat de openstaande vorderingen sneller voldaan worden.

Daarbij kunt u, mits deze onder uw polis valt, gebruik maken van de kredietwaardigheidscheck van de verzekeraar. Middels een kredietwaardigheidscheck worden uw bestaande én nieuwe debiteuren gecontroleerd op hun kredietwaardigheid. Hiermee kunt u een concurrentievoordeel behalen, aanzien u het betaalbeleid door deze up-to-date informatie kunt versoepelen. Bovendien zullen investeerders eerder in uw organisatie investeren, aangezien u eventuele risico's voor wanbetalingen afdekt. Ook dit resulteert in een concurrentievoordeel voor uw bedrijf.

Voor wie een kredietverzekering?

In een sector waar de marges klein zijn en er actief geëxporteerd wordt, is het afsluiten van een kredietverzekering zeer raadzaam. Zo kan uw organisatie in het gedrang komen wanneer debiteuren de openstaande facturen niet meer kunnen voldoen. Met een kleine winstmarge zult u veel omzet moeten behalen om zo het debiteurenverlies te kunnen terugverdienen. Met een kredietverzekering zal overigens het betalingstermijn verkort worden. Openstaande vorderingen zullen door het incassostelsel, mits deze onder de polis valt, eerder worden voldaan. De cashflow van uw organisatie blijft hierdoor geoptimaliseerd.

Wat kost een kredietverzekering?

De kredietverzekering prijs verschilt per kredietverzekeringssoort. Zo kunt u een kredietverzekering afsluiten als omzetpolis, transactiepolis, debiteurenpolis of exportlandpolis. Wilt u graag weten wat het beste bij uw organisatie aansluit? Neem dan contact met ons op; wij vertellen u in een compleet gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek meer over de juiste kredietverzekering transport voor uw organisatie.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!