Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Uitzendbureau

Een kredietverzekering in de uitzendbranche is belangrijk om eventuele financiële risico's te kunnen voorkomen. 

Kredietverzekering uitzendbureau

De uitzendbranche is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Het gaat economisch goed en de uitzendbranche profiteert hier logischerwijs van. Zo ziet de uitzendbranche de grootste banengroei van de afgelopen jaren. De groei is aan te danken aan de algemene economische groei en omdat veel bedrijven liever flexibele arbeidskrachten hebben dan vast personeel. Hoewel de uitzendbranche de afgelopen jaren een groei heeft gezien, zijn er op lange termijn bedreigingen die de markt kunnen aantasten. Op de lange termijn is het mogelijk dat Artificial Intelligence (AI) een bedreiging vormt voor de uitzendbranche. Momenteel gaat het echter goed en ziet de markt nog steeds een (omzet)groei. Het is belangrijk dat de omzetgroei op een goede én verantwoordelijke wijze wordt ingericht, om zo eventuele financiële verrassingen te kunnen voorkomen.

Als uitzendorganisatie bent u er verantwoordelijk voor dat het loon van de uitzendkrachten wordt betaald. Maar wat als de organisatie(s), waar de uitzendkrachten werken, wegens insolventie de openstaande vorderingen niet meer kunnen voldoen? In die situatie maakt u wél kosten maar wordt de gerealiseerde omzet niet behaald. De uitzendkrachten dienen echter alsnog betaald te worden. Er is een belangrijk instrument waarmee u zich kunt indekken voor soortgelijke situaties. Zo biedt een kredietverzekering uitzendbureau zekerheid dat u de gerealiseerde omzet daadwerkelijk behaald.

Wat kan een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is ontworpen voor bedrijven die diensten of producten op krediet leveren. De verzekering biedt de zekerheid dat, na de leveringen van de producten of diensten, de openstaande facturen worden betaald. De kredietverzekering gaat van kracht wanneer de debiteur of debiteuren de openstaande facturen wegens insolventie niet meer kunnen voldoen. De kredietverzekeraar waarbij de verzekering is afgesloten keert dan de openstaande vorderingen – conform de polis – uit. Dit zorgt ervoor dat de cashflow geoptimaliseerd blijft en de financiële continuïteit niet in het gedrang komt.

Naast de uitkering bij wanbetaling biedt een kredietverzekering uitzendbranche meerdere voordelen, mits deze in de polis zijn opgenomen. Zo heeft u de mogelijkheid om, na het afsluiten van een kredietverzekering, gebruik te maken van de expertise, kennis en jarenlange ervaring van de kredietverzekeraar. Enkele kredietverzekering aanbieders bestaan al bijna 100 jaar en beschikken over een indrukwekkende database met up-to-date informatie van sectoren, markten en miljoenen bedrijven. Zo kunt u gebruik maken van de kredietwaardigheidscheck. De kredietverzekeraar controleert dan of uw bestaande en nieuwe debiteuren kredietwaardig zijn. Financiële risico's kunnen dan zoveel mogelijk worden beperkt.

Het incassostelsel is ook een onderdeel die onder de polis van de kredietverzekering uitzendbureau kan vallen. Het incassostelsel zorgt ervoor dat openstaande vorderingen doorgaans eerder worden voldaan. De voorspoedige betaling van de openstaande vorderingen optimaliseert de cashflow.

Voor wie is een kredietverzekering geschikt?

Wij, De Kredietverzekeraar, verzekeren de omzet van honderden bedrijven binnen verschillende sectoren. Een kredietverzekering is altijd interessant, aangezien het slechts een fractie van de omzet of transactie kost, maar wel een volledige dekking biedt.

Bent u actief in de uitzendbranche en wilt u alle mogelijkheden weten? Neem dan nu contact met ons op. In een vrijblijvend en gratis adviesgesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!