Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Industrie

Grote contracten met grote orders zijn zonder de dekking van een kredietverzekering vrijwel onmogelijk. De zekerheid van betaling is voor de industrie onmisbaar.

Kredietverzekering industrie

De sector industrie is verantwoordelijk voor de fabricage van consumentengoederen uit de verschillende grondstoffen. Deze bedrijven verwerken grondstoffen, materialen en onderdelen tot nieuwe producten. Deze producten worden dagelijks door ons gebruikt zoals een mobieltje, onze schoenen en kasten. Hoewel de sector in de afgelopen 30 jaar gekrompen is, biedt de sector wel diverse kansen. De industrie is zeer conjunctuurgevoelig en er is veel concurrentie binnen de sector. Internationalisering kan dan ook een bedreiging zijn. De orders zijn vaak groot binnen de industrie. Een niet-betaling van één van deze grote orders is dan ook géén mogelijkheid. Een goede invulling van het debiteurenbeheer is van essentieel belang om binnen de industrie te kunnen gedijen. 

Goed debiteurenbeheer staat en valt met een kredietverzekering. Een kredietverzekering is een verzekering die ingericht is voor bedrijven die op krediet leveren. Heeft u een grote order en betaalt uw debiteur op krediet? Wat gebeurt er als de debiteur wegens insolventie de openstaande facturen niet meer kan betalen, maar wel de producten ontvangen heeft? De behaalde omzet kan door insolventie niet worden gevorderd, waardoor het werkkapitaal van uw bedrijf in het gedrang kan komen. Bij het afsluiten van een kredietverzekering industrie bent u verzekerd dat u de gerealiseerde omzet daadwerkelijk behaalt. Bij wanbetaling keert de kredietverzekeraar de openstaande vorderingen uit. 

Wat doet een kredietverzekering?

Een kredietverzekering zorgt ervoor dat u de gerealiseerde omzet behaalt. Indien een betaling van uw debiteur uitblijft, dan zal de kredietverzekeraar de openstaande vorderingen alsnog vorderen. Als dit niet mogelijk is, dan zal de kredietverzekeraar de openstaande vorderingen uitkeren waardoor uw cashflow geoptimaliseerd blijft. 

Naast de betaling van de openstaande vorderingen geniet bij het afsluiten van een kredietverzekering industrie van nog meer voordelen. Zo kunt u gebruik maken van het incassostelsel van de kredietverzekeraar. Het dient echter wel in de polis opgenomen te worden. 

Tenslotte kunt u gebruik maken van de kredietwaardigheidscheck. De kredietwaardigheidscheck is een controle op de kredietwaardigheid van uw bestaande, maar ook uw nieuwe debiteuren. De kredietverzekeraars beschikken over een gigantische database met informatie over álle sectoren, markten én bedrijven. Bij het afsluiten van een kredietverzekering kunt u, indien dit in de polis is opgenomen, gebruik maken van deze gigantische database. Op die manier bent u voorzien van up-to-date informatie over uw markt én uw debiteuren. Met deze up-to-date informatie kunt u zich richten op de kredietwaardige debiteuren waardoor uw debiteurenportefeuille gezond blijft.

Is een kredietverzekering voor uw bedrijf interessant? 

Levert u op krediet en zijn het doorgaans grote orders? Dan is het afsluiten van een kredietverzekering industrie áltijd raadzaam. Als één van deze grote orders onbetaald blijft, dan kan uw cashflow in het gedrang komen. Naast de zekerheid dat deze grote orders altijd betaald zullen worden, zal de cashflow geoptimaliseerd worden. Wilt u meerdere kredietverzekering voordelen weten? 

Heeft u vragen of wilt u simpelweg advies? Met ruim 50 jaar ervaring kunnen wij u voorzien van gedegen advies. Onze experts staan compleet gratis en geheel vrijblijvend voor u klaar. Neem nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!