Contact opnemen

Wilhelminapark 19
4818 SL, Breda
Noord Brabant, Nederland

Bel ons: +31 85 301 2230
Mail ons: info@dekredietverzekeraars.nl
Contact opnemen

Trots op onze partners:

Retail non-food

De kredietverzekering is een belangrijke schakel binnen de sector retail non-food. Lees op deze pagina waarom. 

Kredietverzekering retail non food

De sector retail non-food levert consumentgoederen direct aan de consument. De sector bestaat uit een diversiteit aan activiteiten en goederen, zoals kleding, elektronica, educatie & vrije tijd, persoonlijke verzorging en producten woninginterieur. De opmars van e-commerce vormt al jaren een bedreiging voor de retail non food. De opmars zet zich onverminderd door waardoor het 'offline shoppen'  minder populair wordt. Ondanks deze bedreiging biedt de sector non-food wél kansen en zag de sector het afgelopen jaar een omzetstijging. Maar met zo'n grote bedreiging en meerdere faillissementen in de sector, is het belangrijk dat het debiteurenbeheer goed ingericht is om financiële verrassingen te kunnen voorkomen. Een kredietverzekering retail non food is hét instrument om het debiteurenbeheer goed in te richten én om eventuele verrassingen te voorkomen.

Een kredietverzekering is een verzekering dat uitermate geschikt is voor bedrijven die op krediet leveren. Een kredietverzekering biedt de zekerheid dat wanneer een debiteur wegens insolventie omvalt, de openstaande facturen alsnog worden betaald. Bij wanbetaling keert de kredietverzekeraar de openstaande vorderingen uit, zodat de cashflow geoptimaliseerd blijft.

Wat houdt een kredietverzekering in?

Een kredietverzekering is een verzekering dat ervoor zorgt dat, wanneer een debiteur wegens insolventie de facturen niet meer kan betalen, de openstaande facturen alsnog worden betaald. Wat gebeurt er als een debiteur failliet wordt verklaard? De gerealiseerde omzet bij de betreffende debiteur wordt dan als debiteurenverlies geboekt. Met het afsluiten van een kredietverzekering bent u verzekerd dat de openstaande facturen worden betaald. Naast de zekerheid van betaling bij wanbetaling, biedt een kredietverzekering retail non food meer voordelen.

Bij het afsluiten van een kredietverzekering kunt in de polis twee belangrijke onderdelen opnemen. De kredietwaardigheidscheck is een onderdeel binnen de kredietverzekering. De kredietwaardigheidscheck is een 'check' vanuit de kredietverzekeraar op uw bestaande én nieuwe debiteuren. De debiteuren worden gecontroleerd op hun kredietwaardigheid. Met deze up-to-date informatie kunt u het betaalbeleid versoepelen of juist aansterken, om zo een concurrentievoordeel te kunnen behalen. De kredietverzekeraars beschikken over een enorme database met up-to-date informatie over verschillende sectoren, markten en miljoenen bedrijven. Bij het afsluiten van een kredietverzekering retail non food kunt u gebruik maken van deze up-to-date informatie.

Het incassostelsel is het laatste onderdeel binnen de kredietverzekering. Het incassostelsel kan geheel onder de premie vallen, mits het zo wordt afgesloten. Het incassostelsel zorgt ervoor dat openstaande vorderingen alsnog worden geïncasseerd. Daarbij zorgt het incasso ervoor dat openstaande vorderingen doorgaans eerder worden voldaan. Dit verbetert de cashflow.

De kredietverzekering kosten zijn vaak veel minder hoog dan gedacht. Zo is de premie van een kredietverzekering slechts 0,075% tot 0,35% van de omzet. 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

De grootste reden om een kredietverzekering af te sluiten is de zekerheid dat de gerealiseerde omzet daadwerkelijk wordt behaald. Heeft u bedrijf een kleine winstmarge? Dan is het afsluiten van een kredietverzekering altijd raadzaam. Een afschrijving van een grote factuur of meerdere kleinere facturen kan ervoor zorgen dat de financiële continuïteit van uw organisatie in het gedrang komt. Met een kleine winstmarge is dit zeker het geval, aangezien er dan veel omzet behaald moet worden om zo het verlies te kunnen terugwinnen.

Bent u actief in de sector retail non food en wilt u graag de mogelijkheden van een kredietverzekering retail non food weten? Wij hebben ruim 50 jaar ervaring in kredietverzekeringen en kunnen u hierdoor van gedegen advies voorzien. Neem kosteloos contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. In het adviesgesprek bespreken wij de mogelijkheden.

Kunnen wij u helpen?

Onze specialisten nemen graag de tijd voor uw vragen.

Stuur een e-mail

info@dekredietverzekeraars.nl

+31 85 301 2230

09.00 - 17.00 uur

Vrijblijvend contact Klantenservice

Nationaal en internationaalDe beste kredietverzekering

Ontdek wat een kredietverzekering & exportkredietverzekering voor de omzet- en exportgroei van uw organisatie kan betekenen!
Bespreek de mogelijkheden in een GRATIS onafhankelijk gesprek.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat

Vergelijk samen met ons de mogelijkheden

Kies de kredietverzekering die bij u past

Vrijblijvend adviesgesprek
Binnen 30 minuten zekerheid, probeer het nu!
Volledig vrijblijvend en gratis Een kort telefonisch adviesgesprek inplannen?
Ik ben geen robot en ga akkoord met het Privacy Statement
Gratis telefonisch advies? We staan voor u klaar. Klik hier!